Exolon Group: Nieuwe merknamen voor Bayloy® -producten

Tielt, 14.12.2020 (PresseBox) – Per 1 januari 2021 wijzigt de Exolon Group de merknamen voor haar ondoorzichtige plaatmaterialen op basis van polycarbonaat, polyester of polycarbonaatmengsels
De producten van het merk Bayloy® worden voortaan afhankelijk van de materiaalkwaliteit verkocht onder de nieuwe merknaam Exolon® respectievelijk Vivak®. Na de naamswijziging van Bayblend® naar Exoblend® ondergaat een nieuwe productlijn in het assortiment van de Exolon Group een naamswijziging.
Beproefde kwaliteit onder een nieuwe naam
Met de naamsverandering vindt een herstructurering van de vroegere Bayloy®-portfolio plaats, waarbij het ondoorzichtig gekleurde plaatmateriaal wat grondstoffen, verwerking en kwaliteit betreft op het gebruikelijke hoge niveau blijft, ook met betrekking tot de materiaalspecifieke eigenschappen.
Bayloy® 10 wordt voortaan verkocht onder de merknaam Exolon GP B. De PET-G platen Bayloy® 50 worden als Vivak® GP B in de Vivak-productfamilie geïntegreerd.
Exolon® GP B zijn ondoorzichtige, bijzonder robuuste polycarbonaatplaten met een hoge slagvastheid en warmtebestendigheid en een goed brandbeveiligingsgedrag. Ze zijn geschikt voor binnen- en buitentoepassingen in de industrie, bijvoorbeeld machineafdekkappen.
De ondoorzichtige polyesterplaten Vivak® GP B laten zich zonder voorafgaande droging thermisch vormen, en zijn vooral geschikt voor gebruik in de levensmiddelensector. Ze vormen een aanvulling op de Vivak-portfolio die de komende jaren zal worden aangevuld met innovatieve platen op basis van PETG.
Exolon zal tegen midden 2021 de merken van alle productseries aanpassen. Dit gebeurt in het kader van de aanscherping van het bedrijfsprofiel als toonaangevende, onafhankelijke producent van thermoplastische kunststofplaten op basis van polycarbonaat en polyester.

Unternehmen: Exolon Group